Via deze rubriek willen we je laten kennismaken met de mensen binnen verloskundigenpraktijk Baren &zo. Zo kun je voorafgaand aan de controles op de praktijk alvast kennismaken met jouw verloskundigen en de assistentes. Vandaag is het woord aan Manon Zandbergen.

Wie ben je en wat doe je in de praktijk?

Ik ben Manon Zandbergen, getrouwd en moeder van 4 prachtige kinderen. Ik ben praktijkassistente bij Baren &zo, begeleid de spreekuren en doe daarnaast administratie en beantwoord de telefoon.

Wat voor school/werkachtergrond heb je?

Ik heb na het VWO de opleiding tot verloskundige afgerond.

Wanneer en hoe kwam je bij Baren &zo terecht?

Een jaar in geleden kreeg ik een tip van mijn collega uit Nijverdal dat er bij Baren& zo een vacature was.

Wat maakt dit werk voor jou zo interessant en leuk?

Naast het contact met collega’s en verloskundige is geen dag hetzelfde.

Veel afwisseling en het contact met cliënten.

Was dit iets wat je vroeger al graag wilde gaan doen later?

Dat was het verloskundige zijn zelf. Ik heb zelf 12 jaar als verloskundige gewerkt, maar ben hiermee gestopt. Ik vond de combi te zwaar met ons gezin met 4 kinderen.

Ervaar je vooroordelen ten aan zien van je werk? 

 Ja, sommige denken dat het een makkelijk baantje is, maar weten niet hoe hectisch het kan zijn en welke verantwoordelijkheid er dan ook ligt!

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Bij spreekuur, 8:00 uur aanwezig. Alles opstarten en voorbereiden. Vanaf 9:00 uur tot einde spreekuur mensen zien (met een uurtje pauze). Tussendoor telefoon beantwoorden, administratie bijhouden, de bestellingen voor de praktijk doen. Aan het einde van het spreekuur weer opruimen en afsluiten.

Hoe ga je om met moeilijke of zware momenten in je werk?

Erover praten met degene die op het spreekuur zijn voornamelijk.

Wat is je mooiste ervaring binnen het vak?

Het geluk wat van de mensen af kan stralen als ze net zwanger zijn of net moeder geworden zijn en op nacontrole komen. Blijft mooi om te zien!

Hoe wordt jouw karakter in één woord omschreven denk je?

Optimistisch


Dit was het interview met Manon! We hopen dat je het leuk vond om te lezen en dat je haar een beetje beter kent. Wil je graag in contact komen met Manon? Je kunt haar mailen op info@barenenzo.nl


Ook interessant: