Via deze rubriek willen we je laten kennismaken met de mensen binnen Verloskundigenpraktijk Baren &zo. Zo kun je voorafgaand aan de controles op de praktijk alvast kennismaken met jouw verloskundigen en de assistentes. Vandaag is het woord aan Angelique Steenbruggen.

Wie ben je en wat doe je in de praktijk?

Ik ben Angelique Steenbruggen en ik ben praktijkassistente van Baren & zo

Wat voor school/werkachtergrond heb je?

Nadat mijn 2 kinderen op de kleuterschool terecht zijn gekomen, ben ik in de avonduren de opleiding Doktersassistente gaan doen in Zwolle. Daarna kwam ik in het Deventer Ziekenhuis terecht op poli Gynaecologie, daar heb ik 15 jaar gewerkt.

Wanneer en hoe kwam je bij Baren &zo terecht?

Omdat wij elkaar kennen via de poli gynaecologie, kwam ik erachter dat Mary (oud-assistente Baren & zo) met pensioen zou gaan, het leek het mij wel een leuke nieuwe uitdaging! Dus sinds augustus 2018 ben ik haar opvolgster.

Wat maakt dit werk voor jou zo interessant en leuk?

Je staat veel dichter bij de mensen. En je bent altijd het eerste aanspreekpunt. Dat maakt het zo leuk en waardevol!

Was dit iets wat je vroeger al graag wilde gaan doen later?

Ik wist wel dat ik deze richting wel heel leuk vond. Zeker toen ik op de poli gyn terecht kwam. Nu sta ik alleen nog dichter bij de mensen en dat vind ik heel fijn.

Ervaar je vooroordelen ten aan zien van je werk? 

Nee, eigenlijk niet.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Het beantwoorden van de telefoon, de mensen ontvangen en wegen/meten. Nieuwe afspraken maken, mail beantwoorden enzovoorts. Maar natuurlijk begin ik éérst met een kop koffie!

Hoe ga je om met moeilijke of zware momenten in je werk?

Ik probeer dan stoom af te blazen door even te contacten met een verloskundige of s’avonds lekker buiten wandelen en ik ben dol op sporten.

Wat is je mooiste ervaring binnen het vak?

Ik vind het altijd fijn dat mensen mij bij mijn voornaam kennen en mij in vertrouwen nemen. Dat is echt een eer! En wanneer ze dan supertrots voor de nacontrole hun kleintje meenemen, is zeer speciaal.

Hoe wordt jouw karakter in één woord omschreven denk je?

Dat is moeilijk…ik heb zo veel eigenschappen..haha..Vrolijk?


Dit was het interview met Angelique! We hopen dat je het leuk vond om te lezen en dat je haar een beetje beter kent. Wil je graag in contact komen met Angelique? Je kunt haar mailen op info@barenenzo.nl


Ook interessant: