Kiezen voor Baren & zo

Is kiezen voor een verloskundigenpraktijk met veel ervaring en een persoonlijke benadering
“Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap en welkom bij verloskundigenpraktijk Baren &zo. In deze zwangerschap spelen jullie de hoofdrol. Wij vinden het belangrijk dat we aansluiten bij jullie keuzes en dat jullie je thuis voelen in onze praktijk. We proberen onze dienstverlening zoveel mogelijk af te stemmen op jullie situatie en voorkeur waar te bevallen. Of je nou in verwachting bent van je eerste kindje, of dat je al een gezin hebt: wij staan klaar om jullie te begeleiden in deze prachtige periode in jullie leven.”

De keuze van een verloskundigenpraktijk

Het krijgen van een kindje is een van de mooiste, belangrijkste en spannendste gebeurtenissen uit je leven. Wij zijn ervan overtuigd dat je met de juiste deskundige en persoonlijke begeleiding het vertrouwen krijgt wat je nodig hebt in dit proces. Wij begeleiden je bevalling graag thuis, maar gaan met net zoveel liefde met je mee naar het ziekenhuis. Bij ons staan jouw/jullie wensen en ideeën centraal. Elke vrouw en partner heeft andere wensen en behoeften en wij proberen onze zorg op jullie af te stemmen. Wij weten als geen ander dat een zwangerschap niet voor iedereen een roze wolk is.
Ook bij moeilijke, heftige en indrukwekkende gebeurtenissen staan we je bij. Je kunt gebruik maken van onze zorg en een luisterend oor op een door jou gekozen moment.

Het is belangrijk dat je een verloskundigenpraktijk kiest die goed past bij jou.

Meer informatie?

Bel ons tijdens kantooruren op 0570-650 591. Direct aanmelden? Klik hier

Onze verloskundigenpraktijk

Deskundigheid

Naast veel praktijkervaring, houden we onze theoretische kennis up-to-date door verschillende scholingen te volgen. Daarnaast kun je bij Annemieke Smits terecht, die je als borstvoedingsdeskundige kan ondersteunen bij vragen rondom borstvoeding. Wij staan allemaal ingeschreven in het BIG-register en in het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen. Doordat wij de praktijk runnen met vijf vaste verloskundigen, hoeven we bijna geen gebruik te maken van waarneemsters. We garanderen dat er altijd een deskundige beschikbaar is. Door het kleine team kennen jij en je partner ons goed. Wij houden geen telefonisch spreekuur, maar zijn continu te bereiken. Je mag ons altijd bellen bij twijfel, ongerustheid of vragen, dus ook ’s avonds en in het weekend. Wanneer je naar het spoednummer belt, krijg je direct de dienstdoende verloskundige te spreken.

Onze samenwerking

Wij zijn veel betrokken in samenwerkingstrajecten, bijvoorbeeld in de Geboortezorg Salland. Dit heeft als resultaat dat we een toonaangevende kwaliteit van zorg kunnen leveren en een optimale aansluiting vinden in ons zorgnetwerk.
Wij werken intensief samen met het Deventer Ziekenhuis, Jeugdgezondheidszorg, de huisartsen, apotheken en verschillende kraamzorgorganisaties in de regio. Zo houden we de lijnen met andere deskundigen kort. Dit alles om jouw zwangerschap zo goed mogelijk te laten verlopen.

Wist je dat we ook een aantal andere experts in de praktijk hebben? We hebben een eigen vrouwencoach en maken we gebruik van een fysiotherapieinloopspreekuur! Vraag naar de mogelijkheden.

Jouw persoonlijke wensen

Jij krijgt de zorg die bij jou past! Daar nemen we dan ook graag de tijd voor. Tijdens het spreekuur is er altijd genoeg tijd voor je vragen en geven we je zoveel mogelijk tips en adviezen. In het werkgebied waar wij zorg leveren, kun je ervoor kiezen om thuis of in het Deventer Ziekenhuis te bevallen. Heb je bepaalde ideeën of wensen ten aanzien van de bevalling? Je kan ze ten allen tijde bespreekbaar maken in ons team, zodat we samen met jou voor de beste uitkomst gaan.

Praktische zaken

De aanmelding
Zodra je weet dat je zwanger wilt worden of al zwanger bent, kun je contact met ons opnemen. Wij leveren zorg in Deventer, Olst, Den Nul, Schalkhaar, Diepenveen, Wesepe en Epse. We maken in principe een afspraak voor een eerste controle rond de 8 à 9 weken zwangerschap. Digitaal aanmelden kan hier. Bellen kan natuurlijk ook, we zijn te bereiken via het telefoonnummer 0570-650591.
Betaling
De verloskundige zorg wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Het valt onder de basiszorg en het gaat niet eerst van je eigen risico af. Wij declareren rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. Hier zullen jullie niets van merken. Indien je niet verzekerd bent, zullen we je een factuur sturen. Aan deze factuur zit een betalingstermijn van 14 dagen. Mocht het zo zijn dat je een zorgverzekeraar in het buitenland hebt dan dien je eerst de factuur aan ons te betalen en vervolgens kun je de factuur bij je buitenlandse zorgverzekeraar indienen.

Kosten van extra onderzoeken, zoals bloedonderzoek of een suikertest, gaan eerst van je eigen risico af. Ook medicijnen die je huisarts voorschrijft vallen onder je eigen risico. Daarbij is het zo dat sommige medicijnen helemaal niet meer vergoed worden; die moet je sowieso zelf betalen, of je jouw eigen risico al hebt opgemaakt of niet. Informeer daarom bij twijfel altijd eerst bij je zorgverzekeraar!

Klachtenregeling
Het is belangrijk dat je je goed voelt bij je verloskundige. Want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om jou en je kindje goed te begeleiden. Het is prettig als het contact met de verloskundige en andere professionals in onze praktijk deskundig en aangenaam verloopt. Toch kan het voorkomen dat je een klacht hebt.

1. Bespreek je klacht met je verloskundige: Zit je met vragen? Of twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons. We nemen graag de tijd om rustig met je te praten.

2. Schakel onze klachtenfunctionaris in: Lukt het niet om er samen met ons uit te komen? Of wil je hulp bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg). Zij (of hij) is onpartijdig, werkt onafhankelijk en helpt je graag verder met ondersteuning en advies. Ook bemiddelt de klachtenfunctionaris bij het vinden van een oplossing. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. De externe klachtenfunctionaris van het CBKZ is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur) via 088 – 0245123. Je kunt ook een mail sturen naar klachtverloskunde@cbkz.nl.  Meer informatie vind je op www.klachtverloskunde.nl

Verloskundigen in opleiding
In de praktijk begeleiden wij verloskundigen in opleiding. Je kunt een student uit alle vier de leerjaren treffen. Mocht je bezwaar hebben tegen de aanwezigheid en/of het verrichten van handelingen door de verloskundige in opleiding, laat ons dit gerust weten. Wij zullen hier rekening mee houden.
Wetenschappelijk onderzoek
Onze praktijk werkt regelmatig mee aan wetenschappelijk onderzoek. Dit is van groot belang om de verloskundige zorg te verbeteren. Je kunt hiervoor gevraagd worden om aan deel te nemen.

Nog aan het oriënteren op een verloskundigenpraktijk?

Misschien willen jullie wel eerst graag met ons kennismaken, of vrijblijvend een kijkje nemen in de praktijk. Dit kan! Jullie zijn van harte welkom.

“Geweldige begeleiding voor, tijdens en na de bevalling van ons derde kindje! Open sfeer en gezelligheid in de praktijk, deskundigheid & ervaring bij alle verloskundigen. Kortom, een aanrader!”

Esther van 't Riet

“Het was een verademing om bij jullie in de praktijk te komen. Ik voelde me serieus genomen, kreeg goede tips en voelde me ontspannen. Stuk voor stuk zijn jullie kundig en lief!”

Marinka Riekwel

“Heel fijn en warm begeleid door de assistentes en de verloskundigen.

Zeer kundig, vriendelijk en altijd bereid mee te denken, uit te leggen en te helpen. Een aanrader!”

Eefje van der Veeken

“De betrokkenheid, enthousiasme van alle dames laat elke zwangerschap bijzonder voelen. De vakkundigheid en professionaliteit zorgen voor rust en vertrouwen vanaf het 1e consult tot de nacontrole. Baren&zo is een sfeervolle praktijk, met zorgzame assistentes en verloskundigen. Ik zal het missen.”
Stephanie Balster

“Beide zwangerschappen begeleiding gehad van Baren & zo, wat een fijne praktijk! Lieve warme mensen, doortastend, altijd betrokken en oprecht geïnteresseerd! Ik ben zo blij met de begeleiding die wij hebben mogen krijgen, je gaat de praktijk bijna missen als je kindje er is.”

Anka Brussen

Meld je aan bij onze praktijk

Aanmeldformulier

 

Controle

Zwanger zijn en bevallen zijn bijzondere en persoonlijke gebeurtenissen in je leven. Voor de begeleiding van deze periode ben je bij ons van harte welkom. Wil jij dat we ook voor jou klaarstaan met raad en daad tijdens je zwangerschap? Meld je dan aan via het formulier. Nadat we je aanmelding hebben ontvangen nemen we contact op om een eerste controle te plannen. Heb je binnen 3 dagen nog geen reactie van ons, neem dan even telefonisch contact op. Heb je ondertussen vragen? Schroom niet en laat het ons weten.
Tijdens kantooruren zijn we bereikbaar op nummer 0570 – 65 05 91, een mailtje sturen kan natuurlijk ook! We hopen je snel te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,
Marlies, Alyssa, Martine en Annemieke