Kiezen voor Baren & zo

Is kiezen voor een verloskundigenpraktijk met veel ervaring en een persoonlijke benadering

“Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap en welkom bij verloskundigenpraktijk Baren &zo. In deze zwangerschap spelen jullie de hoofdrol. Wij vinden het belangrijk dat we aansluiten bij jullie keuzes en dat jullie je thuis voelen in onze praktijk. We proberen onze dienstverlening zoveel mogelijk af te stemmen op jullie situatie en voorkeur waar te bevallen. Of je nou in verwachting bent van je eerste kindje, of dat je al een gezin hebt: wij staan klaar om jullie te begeleiden in deze prachtige periode in jullie leven.”

De keuze van een verloskundigenpraktijk

Het krijgen van een kindje is een van de mooiste, belangrijkste en spannendste gebeurtenissen uit je leven. Wij zijn ervan overtuigd dat je met de juiste deskundige en persoonlijke begeleiding het vertrouwen krijgt wat je nodig hebt in dit proces. Wij begeleiden je bevalling graag thuis, maar gaan met net zoveel liefde met je mee naar het ziekenhuis. Bij ons staan jouw/jullie wensen en ideeën centraal. Elke vrouw en partner heeft andere wensen en behoeften en wij proberen onze zorg op jullie af te stemmen. Wij weten als geen ander dat een zwangerschap niet voor iedereen een roze wolk is.

Ook bij moeilijke, heftige en indrukwekkende gebeurtenissen staan we je bij. Je kunt gebruik maken van onze zorg en een luisterend oor op een door jou gekozen moment.

Het is belangrijk dat je een verloskundigenpraktijk kiest die goed past bij jou.

Meer informatie?

Bel ons tijdens kantooruren op 0570-650 591. Direct aanmelden? Klik hier

Onze verloskundigenpraktijk

Deskundigheid

Naast veel praktijkervaring, houden we onze theoretische kennis up-to-date door verschillende scholingen te volgen. Daarnaast kun je bij Annemieke Smits terecht, die je als lactatiekundige kan ondersteunen bij vragen rondom borstvoeding. Wij staan allemaal ingeschreven in het BIG-register en in het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen. Doordat wij de praktijk runnen met vier vaste verloskundigen, hoeven we bijna geen gebruik te maken van waarneemsters. We garanderen dat er altijd een deskundige beschikbaar is. Door het kleine team kennen jij en je partner ons goed. Wij houden geen telefonisch spreekuur, maar zijn continu te bereiken. Je mag ons altijd bellen bij twijfel, ongerustheid of vragen, dus ook ’s avonds en in het weekend. Wanneer je naar het mobiele nummer belt, krijg je direct de dienstdoende verloskundige te spreken.

Avondspreekuur

Zwangeren mogen tijdens werktijd de verloskundigen bezoeken. Maar soms is dat lastig te regelen, omdat je bijvoorbeeld wat verder weg werkt. Om deze zwangeren tegemoet te komen, hebben wij wekelijks een avondspreekuur op woensdagavond. Ook voor de partners is het fijn dat ze ’s avonds mee kunnen komen.

Jouw persoonlijke wensen

Jij krijgt de zorg die bij jou past! Daar nemen we dan ook graag de tijd voor. Tijdens het spreekuur is er altijd genoeg tijd voor je vragen en geven we je zoveel mogelijk tips en adviezen. In het werkgebied waar wij zorg leveren, kun je ervoor kiezen om thuis of in het Deventer Ziekenhuis te bevallen. Heb je bepaalde ideeën of wensen ten aanzien van de bevalling? Je kan ze ten allen tijde bespreekbaar maken in ons team, zodat we samen met jou voor de beste uitkomst gaan.

Onze samenwerking

Wij zijn veel betrokken in samenwerkingstrajecten, bijvoorbeeld in de Geboortezorg Salland. Dit heeft als resultaat dat we een toonaangevende kwaliteit van zorg kunnen leveren en een optimale aansluiting vinden in ons zorgnetwerk.
Wij werken intensief samen met het Deventer Ziekenhuis, Jeugdgezondheidszorg, de huisartsen, apotheken en verschillende kraamzorgorganisaties in de regio. Zo houden we de lijnen met andere deskundigen kort. Dit alles om jouw zwangerschap zo goed mogelijk te laten verlopen.

Team van ervaren verloskundigen en assistentes

Ingrid Kiezebrink

Ik ben Ingrid Kiezebrink en werkzaam bij Baren&zo sinds 1998. Na mijn slagen ben ik direct aangenomen op de Opleiding tot Verloskundige te Kerkrade. Verloskunde is een dynamisch vak, wat niet alleen begeleiden van aanstaande ouders inhoudt, maar achter de schermen ook veel aandacht vraagt. Een gezonde moeder en een gezond kind door intensief samen te werken met collega verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen, kraamverzorgenden en jeugdverpleegkundigen is de mooiste beloning! Wat ik mooi vind aan het vak is de trotse blik van een moeder die net na de bevalling haar kind vasthoudt. Op dit moment ben ik de “manager” van de praktijk. Sinds 2010 ben ik tevens voorzitster van ons Verloskundig Samenwerkings Verband (VSV) Geboortezorg Salland. Persoonlijke wens voor jou: Volg altijd je hart, dat klopt altijd!

Ingrid zit in de maatschap.

Marlies Koers

Mijn naam is Marlies Koers en ik ben sinds 2013 verloskundige. In 2015 kwam ik fulltime werken bij Baren & zo. Naast verloskundige ben ik ook bevoegd in het klieven van de tongriem van een pasgeboren baby. Waarom ben ik verloskundige geworden? Ik vind het elke keer een grote eer om stellen te begeleiden in deze bijzondere periode in het leven. Mijn hart gaat sneller kloppen van een band opbouwen met mensen. Ik hoop dat jullie genoeg vertrouwen krijgen in dit wonderlijke proces van (opnieuw) ouders worden. Ik wens jullie een hele fijne zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Marlies zit in de maatschap.

Mirjam Papendrecht

Ik ben Mirjam Papendrecht, sinds 1987 verloskundige. Na mijn schooltijd wilde ik een medisch vak leren, liefst zelfstandig en verantwoordelijk, en zo kwam ik op ‘Verloskunde’. Ik heb in het Academisch Ziekenhuis in Utrecht gewerkt en daarna op de Opleiding voor Verloskundigen in Heerlen. De laatste jaren werk ik parttime in loondienst bij Baren & zo. Ik heb nooit spijt gehad van mijn keus: het is een prachtig beroep. Je bent deel van een bijzondere periode in het leven: zwangerschap, de geboorte van een klein mensje. Blijdschap en zorgen wisselen elkaar af voor de aanstaande ouders. Ik help jullie graag in de zwangerschap om met vertrouwen de bevalling en jullie nieuwe leven in te gaan.

 

Annemieke Smits

Als verloskundige en als lactatiekundige ben ik altijd onder de indruk van de kracht van vrouwen. Wat ik belangrijk vind, is dat jullie gehoord worden en dat jullie later met mooie herinneringen terug denken aan deze bijzondere periode in jullie leven. Met mijn vakkennis en ervaring bied ik jullie de kaders en handvatten waarbinnen jullie je eigen pad kunnen lopen. Zie mij als jullie gids bij dit grote avontuur.

Annemieke zit in de maatschap.

Mary van Groenewoud

Ik ben Mary en werk sinds 2001 bij Baren &zo. Voor die tijd heb ik 29 jaar bij de gynaecologen in het Deventer Ziekenhuis gewerkt en tijdens die periode een doktersassistente- en medisch secretaresse opleiding gevolgd. Ik ben eigenlijk een manusje van alles hier en dat bevalt prima. Ik ben per per 1 januari 2016 drie dagen per week gaan werken en hoop dat nog een tijdje vol te houden!

Brigitte Linthorst

Ik ben Brigitte Linthorst en werkzaam bij Baren & zo sinds 2009, ik ben verpleegkundige en heb de kraamspecialisatie gedaan. Ik heb 16 jaar op de kraamafdeling in het ziekenhuis gewerkt. Kwaliteit van zorg vind ik belangrijk en mensen moeten zich veilig en thuis voelen. Persoonlijke wens voor jou: een zwangerschap overkomt je en een bevalling onderga je. Daar heb je geen invloed op, maar genieten kun je van een bijzondere periode!

Praktische zaken

De aanmelding

Zodra je weet dat je zwanger wilt worden of al zwanger bent, kun je contact met ons opnemen. Wij leveren zorg in Deventer, Olst, Den Nul, Schalkhaar, Diepenveen, Wesepe en Epse. We maken in principe een afspraak voor een eerste controle rond de 8 à 9 weken zwangerschap. Digitaal aanmelden kan hier. Bellen kan natuurlijk ook, we zijn te bereiken via het telefoonnummer 0570-650591.

Een klacht over je verloskundige?

Het is belangrijk dat je je goed voelt bij je verloskundige. Want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om jou en je kindje goed te begeleiden. Het is prettig als het contact met de verloskundige en andere professionals in onze praktijk deskundig en aangenaam verloopt. Toch kan het voorkomen dat je een klacht hebt.

1. Bespreek je klacht met je verloskundige: Zit je met vragen? Of twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons. We nemen graag de tijd om rustig met je te praten.

2. Schakel onze klachtenfunctionaris in: Lukt het niet om er samen met ons uit te komen? Of wil je hulp bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg). Zij (of hij) is onpartijdig, werkt onafhankelijk en helpt je graag verder met ondersteuning en advies. Ook bemiddelt de klachtenfunctionaris bij het vinden van een oplossing. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. De externe klachtenfunctionaris van het CBKZ is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur) via 088 – 0245123. Je kunt ook een mail sturen naar klachtverloskunde@cbkz.nl.  Meer informatie vind je op www.klachtverloskunde.nl

Betaling van de zorgkosten

De verloskundige zorg wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Het valt onder de basiszorg en het gaat niet eerst van je eigen risico af. Wij declareren rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. Hier zullen jullie niets van merken. Indien je niet verzekerd bent, zullen we je een factuur sturen. Aan deze factuur zit een betalingstermijn van 14 dagen. Mocht het zo zijn dat je een zorgverzekeraar in het buitenland hebt dan dien je eerst de factuur aan ons te betalen en vervolgens kun je de factuur bij je buitenlandse zorgverzekeraar indienen.

Kosten van extra onderzoeken, zoals bloedonderzoek of een suikertest, gaan eerst van je eigen risico af. Ook medicijnen die je huisarts voorschrijft vallen onder je eigen risico. Daarbij is het zo dat sommige medicijnen helemaal niet meer vergoed worden; die moet je sowieso zelf betalen, of je jouw eigen risico al hebt opgemaakt of niet. Informeer daarom bij twijfel altijd eerst bij je zorgverzekeraar!

 

Verloskundigen in opleiding

In de praktijk begeleiden wij verloskundigen in opleiding. Je kunt een student uit alle vier de leerjaren treffen. Mocht je bezwaar hebben tegen de aanwezigheid en/of het verrichten van handelingen door de verloskundige in opleiding, laat ons dit gerust weten. Wij zullen hier rekening mee houden.

 

Wetenschappelijk onderzoek

Onze praktijk werkt regelmatig mee aan wetenschappelijk onderzoek. Dit is van groot belang om de verloskundige zorg te verbeteren. Je kunt hiervoor gevraagd worden om aan deel te nemen.

“Geweldige begeleiding voor, tijdens en na de bevalling van ons derde kindje! Open sfeer en gezelligheid in de praktijk, deskundigheid&ervaring bij alle verloskundigen. Kortom, een aanrader!!”

Esther van 't Riet

“Beide zwangerschappen begeleiding gehad van Baren & Zo, wat een fijne praktijk! Lieve warme mensen, doortastend, altijd betrokken en oprecht geïnteresseerd! Ik ben zo blij met de begeleiding die wij hebben mogen krijgen, je gaat de praktijk bijna missen als je kindje er is”

Anka Brussen

“Twee keer bevallen onder begeleiding van de verloskundigen van Baren &zo en beide keren had ik mij geen betere verloskundigen kunnen wensen. No-nonsense, zeer professioneel, direct indien nodig, betrokken en gemoedelijk. Ik zal de bezoekjes aan Baren &zo missen!”

Willeke Slingerland

“De betrokkenheid, enthousiasme van alle dames laat elke zwangerschap bijzonder voelen. De vakkundigheid en professionaliteit zorgen voor rust en vertrouwen vanaf het 1e consult tot de nacontrole. Baren&zo is een sfeervolle praktijk, met zorgzame assistentes en verloskundigen. Ik zal het missen.”

Stephanie Balster

“Zes jaar geleden bevallen van prachtige dochter Fiene. In 2015, na een zwangerschap van 17 weken, kwam onze overleden dochter Ella daarbij. Afgelopen Juli hebben wij gezonde en stoere zoon Ruben mogen verwelkomen.Onze ervaring is dat zowel bij de leuke als minder leuke momenten tijdens en na de zwangerschap alle dames van Baren &zo een warm hart uitdragen naar ouders en kind(eren). Onze dank is groot voor de begripvolle, liefdevolle en daadkrachtige manier waarop wij zijn ontvangen en behandeld. Een periode die wij koesteren en nog graag met fijne herinneringen op terug kijken”

Anne-Dorien de Vries

Meld je aan bij onze praktijk

Aanmeldformulier

 

Controle

Zwanger zijn en bevallen zijn bijzondere en persoonlijke gebeurtenissen in je leven. Voor de begeleiding van deze periode ben je bij ons van harte welkom. Wil jij dat we ook voor jou klaarstaan met raad en daad tijdens je zwangerschap? Meld je dan aan via het formulier. Nadat we je aanmelding hebben ontvangen nemen we contact op om een eerste controle te plannen. Heb je binnen 3 dagen nog geen reactie van ons, neem dan even telefonisch contact op. Heb je ondertussen vragen? Schroom niet en laat het ons weten.
Tijdens kantooruren zijn we bereikbaar op nummer 0570 – 65 05 91, een mailtje sturen kan natuurlijk ook! We hopen je snel te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,
Ingrid, Marlies, Mirjam en Annemieke