Je hebt 20 uur niet geslapen, 10 uur nauwelijks gegeten en je bent bezig met de begeleiding van je derde bevalling tijdens je 48-uurs dienst. Welkom in het leven van een verloskundige. Een baan met grote verantwoordelijkheid, met soms moeilijke en snelle beslissingen. Met puur geluk en soms kort daarop intens en hartverscheurend verdriet.

Dagboek van een verloskundige is een intiem en openhartig portret van de ervaringen van een verloskundige en beschrijft een jaar uit het leven van Marlies Koers die, wanneer ze 25 is, mede-eigenaar wordt van verloskundigenpraktijk Baren &zo. Het feestje om dit te vieren wordt ruw onderbroken als Marlies weg moet in verband met een noodgeval met een cliënt. Dagboek van een verloskundige verschijnt op 4 juni bij uitgeverij Spectrum.

“Na het lezen van dit boek krijg je als vrouw die op het punt staat te bevallen nóg meer vertrouwen in je verloskundige. Wat een vak is dit! Zo rauw, puur, intens en wonderbaarlijk. Het is toch fantastisch dat we in Nederland het systeem van de eerstelijns verloskunde hebben?”

Nina Pierson – ondernemer en auteur van ‘Mama’en’


Normaal gesproken worden verschillende events georganiseerd rondom de verschijning van een boek, zoals lezingen en signeersessies. Dat kan nu door de coronamaatregelen natuurlijk niet en daarom heeft boekhandel Praamstra in Deventer een leuk alternatief bedacht: laat je boek door Marlies personaliseren! ♥

Je kunt nu tijdelijk een persoonlijke boodschap voorin je boek laten zetten. Leuk voor jezelf ?, maar ook zeker voor je vriendin, zus, moeder, of iemand anders die dit boek superleuk vindt om te krijgen!

Het boek is ook erg geschikt als cadeau voor het afstuderen of als babyshower-cadeautje.

Bemachtig een gesigneerd exemplaar!

Wil jij een EXCLUSIEF gesigneerd exemplaar? Klik dan op de link en vul je gegevens in op de website van Praamstra. Woon jij niet in de buurt, dan kun je natuurlijk ook gewoon online bestellen want dan sturen we het gesigneerde boek met de post. Hij ligt dan alsnog gewoon 4 juni op de deurmat en de verzending is door heel NL.

“Een heerlijk boek dat zowel ontroert als vermaakt en de lezer op een unieke manier mee laat kijken tijdens de meest intieme momenten in het leven van (toekomstige) ouders”

Anna van den Breemer – journalist en auteur van ‘Alle ouders klungelen maar wat aan’

Wist je dat literair agent Willem Bisseling niet alleen de publicatierechten, maar ook de verfilmingsrechten verkocht aan NewBe. “We zien ongelofelijk veel potentie om van Dagboek van een verloskundige een serie of film te maken,” aldus Maurits Spijkerman van NewBe.


Yes: ik wil een gesigneerd exemplaar!