Een paar weken geleden ontvingen we een leuk perspakketje van de meiden van How About Mom. Deze website, eigenlijk meer een platform, is opgericht door de zussen Frederieke en Anna Jacobs. Zij richten zich op (aanstaande) moeders, omdat ze uit eigen ervaring merkten dat het eerste jaar als moeder best pittig is. En ze kwamen erachter dat sommige onderwerpen niet of weinig worden besproken uit taboe.

Op het platform van How About Mom draait het om jouw gezondheid, je lichaam en hoe je in je vel zit. Je staat als vrouw bij How About Mom in het centrale middelpunt en je kan je onderdompelen in leuke artikelen, fijne interviews en achtergrondinformatie. Ook hebben ze een leuke webshop waar je (kraam)cadeautjes kan vinden, voor jezelf of voor een vriendin.

Blogs

De missie van Frederieke en Anna is dat er meer openheid komt over onderwerpen die lastig bespreekbaar zijn. In de blogs worden zaken besproken ‘die niemand je vertelt’ en maken ze ruimte voor taboe onderwerpen.

Thema’s waar je meer over kan lezen zijn zwangerschapswens en de bevalling, maar natuurlijk ook persoonlijke dingen van andere vrouwen over bijvoorbeeld seks. Deze verhalen en adviezen noemen ze ‘mominspiration‘. In de rubriek ‘momtalk‘ wordt elke keer een bekende of minder bekende moeder geïnterviewd over hun leven met kindjes. Door de diversiteit (carrièrevrouwen, huismoeders) is het leuk om te volgen en te lezen hoe andere vrouwen hun leven inrichten.

Experts

De website maakt gebruik van verschillende experts, die af en toe inhoudelijke artikelen delen. Over mindfulness en psychologische zorg, tot bekkenbodemklachten en hulp bij relatieproblemen.

App


De bijbehorende How about mom app is gemaakt om jou door je eerste jaar als moeder heen te leiden. Met het team van medische professionals word je voorzien van alle informatie die je in deze bijzondere, hectische en lifechanging periode nodig hebt. De slogan: ” Jij zorgt voor de baby, wij zijn er voor jou.

Shop

Wat we superleuk vinden als de website is dat er ook een bijbehorende shop is, met daarin gave hoodies bijvoorbeeld. Helemaal leuk zijn de mini truitjes om te twinnen met je kleintje.

Maar wat ook leuk is, is de speciale Mom-Box. Een mooi verpakte doos met spulletjes die je cadeau kunt doen aan je zus of een vriendin. Wat erin zit? Alles wat een kersverse mama nodig heeft om de eerste periode smooth door te komen, zoals lipbalm, droogshampoo, een deodorant, een mooi notitieboekje etc. Winkelwaarde is €50, maar te koop voor €24.95


ook interessant