Zoals jullie weten, verhuren wij de GeboorteTENS in de praktijk. We hebben een tiental apparaatjes klaarliggen, zodat je vanaf 36-37 weken een eigen TENS meekrijgt. Wij kunnen ons enthousiasme natuurlijk op je overbrengen, maar we vinden het fijn als je kan lezen wat andere vrouwen ervan vonden die hem gebruikt hebben!

Judith:

“De bevalling van ons eerste kindje heeft ongeveer 5,5 uur geduurd en daarbij heeft de TENS zeker een rol gespeeld. Eerst was ik wat sceptisch over de TENS, omdat ik niet had verwacht dat de TENS zoveel kon bijdragen in de pijnbestrijding. Maar na een gesprek met de verloskundige heb ik hem gehuurd onder het motto “Baat het niet dan schaadt het niet”.

De weeën begonnen ‘s nachts en toen heb ik vrij snel de TENS aangebracht. Bij het gebruik van de TENS voel je prikkelingen op de plek waar je de elektrodes aanbrengt. De intensiteit van de prikkelingen kun je aanpassen met een “+” en “-“ functie. Ik merkte gelijk dat de scherpe pieken van de weeën minder werden en dat ik ze beter kon wegpuffen. Als er geen weeën waren had ik de TENS op “Burst” modus staan en zodra een wee begon zette ik de “BOOST” modus aan. Bij de “BOOST” modus wordt de intensiteit van de prikkelingen hoger en dit heeft direct impact op de pijnbeleving. Tijdens de weeën zat de TENS niet in de weg, echter ben ik niet onder de douche geweest en dan moet je de TENS wel even af doen. In de auto op weg naar het ziekenhuis had ik geen last van de TENS, eerder plezier want ook daar kon ik hem blijven gebruiken.  Zelf heb ik de TENS lang niet op volle sterkte gebruikt, omdat de eerste standen mij al voldoende verlichting gaven. Tijdens de persweeën heb ik de TENS niet gebruikt, omdat ik daar geen aandacht voor had op dat moment.

De TENS heeft er bij mij voor gezorgd dat ik de weeën beter kon verdragen en daardoor waarschijnlijk meer ontspannen was. De ontsluitingstijd is zeer vlot verlopen (4,5 uur) en daar heeft de TENS zeker bij geholpen.  Voor thuisbevallingen is de TENS een mooie oplossing om pijnbestrijding bij de hand te hebben. Maar ook als je een poliklinische bevalling hebt, waarbij je de eerste 5-6 cm ontsluiting thuis moet wegpuffen, is de TENS een uitkomst en zou ik het zeker aanraden. Bij een volgende bevalling ga ik hem weer gebruiken!”

ELLE TENS KOPEN

Sanne:

“Nadat ik bij de eerste beviel met een ruggenprik en daar niet geheel bewust bij ben geweest wilde ik deze keer bevallen met de mogelijkheid tot pijnbestrijding zonder bijwerkingen. Team Baren &zo kwam met het idee de TENS te proberen. Bij dit apparaat zitten stickers deze plak je eenvoudig op de plekken waar jij je weeën krijgt. In mijn geval rug weeën. Het ideale aan dit apparaat is dat je hem op standen kan zetten van hoog naar laag en zo dus de hele fase van bevallen kan onderdrukken namaten je pijn oploopt. Waarbij ik begon op standje 0 eindigde ik met standje voluit en zo heb ik mijn weeën heel goed kunnen opvangen.

Het is ideaal te gebruiken als je geen pijnbestrijding in je lichaam wil maar gebruik wilt maken van je eigen stofje endorfine. Hierdoor heb ik de geboorte zelf geheel bewust mogen ervaren. Ik ben ontzettend blij dat mij de TENS werd aangeraden en dat ik nu zo positief kan terug kijken op mijn bevalling. Nu bij de 3e ga ik hem ook zeker weer gebruiken.”

Elle TENS Replacement Electrodes
foto: BearWithMe.com.au

Margit:

“Afgelopen week mogen gebruiken en zeker baat bij gehad!”

Jorinde:

“Tijdens mijn zwangerschap hoorde ik over het bestaan en de werking van een Tens en de voordelen die het kon geven. Het leek me prettig om iets te kunnen gebruiken ter ondersteuning zonder  direct de kiezen voor pijnbestrijding. Ik heb de Tens in de laatste weken voor de bevalling een keer uitgeprobeerd, maar het is erg makkelijk en prettig in gebruik. Na de eerste 3 uur weeen de Tens opgeplakt, het gaf me de ondersteuning om me te focussen op de stimulatie van de Tens en daardoor kon ik me extra goed concentreren op mijn ademhaling en het het weg zuchten van de weeën.

Ik raakte er zelfs een beetje van in een een bubbel. Kortom ik heb de Tens als een echte aanvulling ervaren en kan hem zeker aanraden.”


Wil je lezen wat de TENS precies doet? Lees dan ons artikel over de werking en hoe je hem kunt reserveren. Klik hier.