Wist je dat je tot 40% meer kans hebt op slagen als je stopt met roken onder begeleiding van een coach? Goed nieuws voor alle zwangeren die willen stoppen met roken! Want vanaf heden komt rookstopcoach Nancy Valk, van MyNewLife, een keer per week naar onze praktijk om onze zwangere vrouwen te begeleiden bij het stoppen met roken.

Roken is slecht voor jou en jouw kindje

Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat roken slecht voor je is. Het wordt dan ook sterk afgeraden om te roken tijdens de zwangerschap. Het beste is om te stoppen met roken zodra je weet dat je een kinderwens hebt. Want voor zowel mannen als vrouwen vergroot dit de vruchtbaarheid.

Wanneer je rookt, krijg je nicotine en koolmonoxide binnen en je baby dus ook. Nicotine vernauwt de bloedvaten, waaronder de bloedvaten die voeding en zuurstof naar de baby brengen. Koolmonoxide zorgt ervoor dat het bloed minder zuurstof bevat. Een baby krijgt door roken van de moeder dus zowel minder zuurstof, als minder voedingsstoffen binnen.

Risico’s van roken tijdens de zwangerschap

Als rokende zwangere heb je een verhoogd risico op een miskraam, op vroeggeboorte, het loslaten van de placenta en het overlijden van de baby. Ook na de geboorte gaan de effecten van roken nog door: je hebt een groter risico op het krijgen van een kindje met longproblemen, luchtweginfecties, oorontstekingen, gedragsproblemen, een huilbaby en wiegendood.

Stoppen met roken? Probeer het eens samen

Nancy wil je als rookstopcoach begeleiding geven om definitief te stoppen met roken. Er zijn veel grote, landelijke bedrijven die begeleiding aanbieden bij stoppen met roken. Maar Nancy biedt graag een persoonlijke hulp bij het stoppen met roken, dicht bij jou in de buurt. Je bent geen nummer, maar krijgt de persoonlijke aandacht en begeleiding die je nodig hebt op jóuw weg naar een rookvrij leven.

Nancy’s doel is om je te helpen om op het rookvrije pad te blijven. Samen je valkuilen ontdekken en leren om ze te omzeilen. Je kracht en motivatie weer terugvinden als jij een zwak moment hebt of even terugvalt. Tips geven als jij het even allemaal niet meer weet. Ik probeer je met de nodige humor en zelfreflectie bij te staan.

Verdere informatie

Nancy heeft elke woensdagochtend van 10:00 uur tot 11:30 uur bij ons op de praktijk haar spreekuur. Mocht jij graag een afspraak willen maken bij haar, dan kan je dit doen via de assistente! Mocht de woensdag niet goed uitkomen is het ook mogelijk om Nancy te benaderen voor een afspraak bij haar praktijk aan huis.

Nancy is een niet-gecontracteerde zorgverlener voor stoppen met roken. Ze staat in alle kwaliteitsregisters ingeschreven, en wordt over het algemeen voor 75 tot 100% vergoed. Een stoptraject bij myNewLife kost 200 euro. Kijk even in je verzekeringspolis wat jouw verzekering precies vergoedt of kijk op: ikstopnu.nl