Je bent zwanger, wat fijn! Gefeliciteerd. Zoals je misschien weet, is een zwangerschap niet altijd vanzelfsprekend. Bij één op de zes stellen in Nederland is het niet mogelijk om binnen een jaar zwanger te raken. Bij verminderde vruchtbaarheid kunnen stellen via het ziekenhuis proberen om alsnog in verwachting te raken. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van IVF of ICSI.  Maar: jouw geluk kun je delen! Want Moeders voor Moeders wil de kinderwens van stellen met vruchtbaarheidsproblemen vervullen. Zij doen dit door urine in te zamelen van pril zwangere vrouwen in Nederland.

Wie is Moeders voor Moeders?

Moeders voor Moeders is een landelijk actieve organisatie en maakt deel uit van het farmaceutische bedrijf Aspen Oss B.V. Moeders voor Moeders wil graag stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Wat gebeurt er met jouw urine?

De urine die Moeders voor Moeders inzamelt wordt verwerkt tot een geneesmiddel. Dit verloopt via een ingewikkelde en kostbare procedure. Het geneesmiddel helpt paren met vruchtbaarheidsproblemen. Zonder de hulp van zwangere vrouwen kan dit geneesmiddel niet gemaakt worden.

Voorwaarden om deel te nemen

Bij één van de volgende situaties kan je je urine niet inleveren voor Moeders voor Moeders:

  • Wanneer je aan Hepatitis lijdt
  • Wanneer je HIV positief bent
  • Wanneer je tussen 1980 en 1996 langer dan 180 dagen in het Verenigd Koninkrijk bent geweest (Engeland, Wales , Noord-Ierland, Schotland, het eiland Man of de Britse Kanaaleilanden)
  • Wanneer je ooit een bloedtransfusie hebt gehad
  • Wanneer in jouw familie de ziekte van Creutzfeldt-Jacob voorkomt
  • Wanneer  je ooit een behandeling met groeihormonen hebt gehad
  • Wanneer  je op dit moment een nierontsteking en/of een chronische nierontsteking hebt
  • Wanneer  je ooit een hoornvliestransplantatie hebt gehad
  • Wanneer  je ooit een hersenvliestransplantatie hebt gehad

Wil je ook deelnemen?

Je kunt je aanmelden zodra je weet dat je zwanger bent t/m de 11e week. Meedoen kan vanaf de 6e t/m de 16e week. In deze periode bevat je urine het meeste hCG-hormoon. Dit hormoon wordt gebruikt voor het maken van de geneesmiddelen voor vruchtbaarheidsbehandelingen.

Nog vragen?

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen hebben bel dan met het gratis informatienummer van Moeders voor Moeders: 0800-0228070.