Voetreflextherapie staat voor het masseren van en drukken op bepaalde drukpunten op de voeten. Het lichaam is weerspiegeld in de voeten en door bepaalde wrijving en massages op de voet wordt het ‘zelfhelend vermogen’ van het lichaam gestimuleerd. Tijdens of na de voetreflexbehandeling gaat het lichaam aan de slag en kunnen klachten verminderen of zelfs weggaan. Dit verschilt per klacht en/of situatie.

“Zijn de zwangerschapskwalen zoals bekkenklachten, maagzuur, harde buiken of helaas één van de andere klachten hieronder herkenbaar voor jou? Elke zwangere vrouw weet hoe vervelend deze opspelende klachten zijn. Ik kan je hiermee helpen! Als voetreflextherapeut ga ik persoonlijk kijken waar de klachten vandaan kunnen komen. Vervolgens maak ik een voetreflexbehandeling op maat en zal ik deze behandeling gaan uitwerken op je voeten. Met uiteindelijk als resultaat dat de zwangerschapskwalen verminderen.

Hoe werkt voetreflextherapie?

Een voetreflextherapie behandeling kan aanslaan in vele situaties en helpen bij enorm veel klachten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de volgende klachten: blessures, darm- of buikklachten, stress, ADHD, vermoeidheid of rugklachten.

Voetreflexologie helpt voor, tijdens en na je zwangerschap bij de volgende klachten:

  • Kinderwens / zwanger worden
  • Bekkeninstabiliteit
  • Maagzuur
  • Misselijkheid en spugen
  • Harde buiken
  • Vocht vasthouden
  • Ontspanning in je geest en lichaam
  • Bevalling opwekken vanaf 39 weken
  • Na de bevalling je lichaam weer te laten herstellen

Ervaar de behandeling!

Kom je voor het eerst in de praktijk, dan begin ik altijd met een intake van ongeveer 30 minuten. Tijdens deze intake zit je ontspannen in de stoel en je voeten in een heerlijk warm voetenbad. Gedurende de intake zullen we ons focussen op de hedendaagse klacht, maar ook op situaties voordat deze klacht ontstond. Met deze inzichten kan ik goed inschatten waar het lichaam mee worstelt en daar zal ik tijdens de behandeling meer aandacht aan gaan geven. Na de intake volgt direct een behandeling van 60 minuten.

Na deze eerste behandeling kijken we samen hoe we het behandelplan gaan insteken.  Allereerst of ik je kan helpen met de klachten en dan hoe het behandeltraject er ongeveer uit komt te zien. Het behandelplan en aantal behandelingen verschilt per persoon, het ene lichaam reageert namelijk sneller op de behandeling dan dat het andere lichaam.

Hoe lang duurt een voetreflexmassage?

Een reguliere behandeling voor zwangere vrouwen duurt 60 minuten, aangezien het lichaam al druk is met de ontwikkeling van de baby zal een langere behandeling het tegenovergestelde effect hebben.

Wat kun je ervaren tijdens en ná de voetreflexbehandeling?

Tijdens de voetreflexbehandeling kun je een reactie in het lichaam ervaren. Als tijdens de behandeling verschillende knopen en punten op de voet worden behandeld, kun je dit zowel voelen in je lichaam als op de voet. Mocht je tijdens de behandeling geen reactie ervaren, dan kan het voorkomen dat je deze reactie pas na de behandeling voelt. Ook voel je je na na de behandeling vaak iets lomer. Dit is een normale reactie bij voetreflextherapie, aangezien het lichaam op dat moment al hard aan het werk is om alles beter te laten functioneren.

Het is dan ook verstandig om op die dag niet meer te veel van je zwangere lichaam te vragen. Pak lekker je rust en laat je lichaam de behandeling goed verwerken. Vaak slaap je als een roos die avond…

Drink voldoende water, zodat de vrijgekomen afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden. Na ongeveer 2 dagen zal de reactie afnemen.

Praktijk Warme Hand

Hieronder zie je een filmpje van een persoon met als voorbeeld een schouderklacht. Zij wordt behandeld door middel van voetreflextherapie. Een mooi voorbeeld van hoe het ongeveer in Praktijk Warme Hand er aan toe gaat.

TIP!

Vaak kunnen voetreflexbehandelingen (deels) vergoed worden door je zorgverzekeraar. Dit scheelt in de kosten.

Een fijne voetreflexmassage inplannen?

Je kunt me altijd bellen op 06-45213300 om een afspraak te boeken of vragen te stellen over het behandeltraject. Meer lezen kan op mijn website. Voetreflexpraktijk Warme Hand zit gevestigd aan de Kuiperstraat 33, 7396 BA Terwolde”


Ook interessant: Chantal geeft ook babymassage en kinder voetreflex. Dit kan vooral helpen bij (veel) huilen, moeilijk poepen of onrust. Zelfs een Tummy Tub Workshop is mogelijk! Hoe gaaf.


Chantal, dank voor je leuke stukje. Liefs, team Baren &zo

Voor meer cursussen tijdens je zwangerschap kan je ook even kijken op deze pagina!