Bij ons op de praktijk werken meerdere verloskundigen. Je weet natuurlijk niet wie er bij jouw bevalling aanwezig zal zijn. Daarom stellen wij ons graag even aan je voor. Jorte bijt de spits af! Je leest hieronder haar interview.

Wat maakt verloskundige zijn voor jou zo interessant en leuk?

Ik vind de verloskunde zo interessant doordat het werk erg afwisselend is. Het is een fijn balans tussen spreekuur, bevallingen, kraamvisites en spoedconsulten. Geen werkdag is hetzelfde.

Wat voor school/werkachtergrond heb je?

Na de middelbare school wist ik niet zo goed wat ik wilde worden. Ik heb eerst een jaar HRM gestudeerd en de Bachelor Humanistiek afgerond. Hierna kwam verloskunde op mijn pad en wist ik dat ik dit wilde gaan doen.

Wilde je altijd al verloskundige worden?

Nee, ik wist eigenlijk nooit zo goed wat ik wilde studeren. Wel wist ik dat ik iets met mensen wilden doen en graag betekenisvol werk wilde doen. Dat in combinatie met mijn interesse in de zwangerschap maakte dat ik uiteindelijk verloskundige ben geworden.

Kleine Jorte in actie

Wanneer en hoe kwam je bij Baren &zo terecht?

Ik werk sinds oktober 2023 bij Baren&zo. Hiervoor heb ik als verloskundige in Hasselt en Hengelo gewerkt. Omdat ik zelf uit Zutphen kom wilde ik graag een praktijk die iets dichter bij huis was. Ook vond ik het fijn om bij een praktijk te gaan werken zodat ik me echt aan een plek en aan de cliënten kan binden.

Ben je zelf al eens bevallen?

Nee, ik heb op dit moment geen kinderen. Het lijkt me heel bijzonder om een keer te mogen meemaken.

Wat is je favoriete dienst? Weekend, nachten, huisbezoek?

Ik vind de afwisseling in de diensten het leukste; van een mooie bevalling, naar een kraamvisite of een spoed consult.

Wat doe je graag als je niet aan het werk bent?

Ik ga graag de natuur in om te wandelen of hard te lopen. Ook hou ik van lekker eten met familie en vrienden.

Wat vind je de moeilijke kant van het vak verloskunde?

De moeilijke kant van ons werk vind ik dat de verloskunde niet altijd maakbaar is. Soms maken we ook hele verdrietige dingen mee in ons vak waar we niks aan kunnen doen.

Weet je nog wat jouw eerste bevalling was die je bijwoonde?

Mijn eerste bevalling was een prachtige hands-off thuis bevalling op de baarkruk. Deze moeder had zich erg goed voorbereidt en had zo veel oerkracht. Het was echt een cadeautje dat mijn eerste bevalling als verloskundige zo’n mooie bevalling was.

Wat is je mooiste ervaring binnen het vak?

Mijn eerste bevalling!


Wil je nog een interview lezen met een van onze verloskundige? Lees dan hier het interview met Marlies!

Bevalhoudingen