Via deze rubriek willen we je laten kennismaken met de mensen binnen Verloskundigenpraktijk Baren &zo. Zo kun je voorafgaand aan de controles op de praktijk alvast kennismaken met jouw verloskundigen en de assistentes. Vandaag is het woord aan Annemieke Smits.

Wie ben je en wat doe je in de praktijk?

Ik ben Annemieke Smits, ik ben getrouwd met Jeroen en samen hebben wij 2 inmiddels volwassen dochters. In de praktijk ben ik werkzaam als  verloskundige en lactatiekundige.

Mijn taken naast de verloskundige zorg binnen de praktijk zijn: de financiën, het maken van het rooster, personeelszaken, het onderhouden van het pand, “feestcommissie”, lid van het regionaal borstvoedingsoverleg en bestuurslid bij Fetura.

Wat voor school/werkachtergrond heb je?

Naast de middelbare school heb ik ook de opleiding voor verpleegkundige A (in Streekziekenhuis Hilversum) gedaan en de aantekening Obstetrie en gynaecologie ( in Dijkzigt Rotterdam). Hierna heb ik nog gewerkt als verpleegkundige op afdeling verloskunde in het AZU en daar heb ik ook tijdens mijn opleiding tot verloskundige in de weekenden en vakanties gewerkt.

In 1995 ben ik begonnen in Utrecht Noord als verloskundige, daar 8 jaar een praktijk gehad en toen verhuisd naar Deventer.

Wanneer en hoe kwam je bij Baren &zo terecht?

Sinds 2004 werk ik in Deventer, we wilden graag weg uit Hilversum en onze meiden op laten groeien in een dorp. Ik wilde graag als zelfstandige blijven werken en er was toen plek bij Baren & zo. Wij wonen nu in Olst en willen er nooit meer weg 🙂

Wat maakt dit werk voor jou zo interessant en leuk?

Het werken met mensen in een heel bijzondere periode in hun leven, de verandering die ze doormaken van een stel naar ouders en vooral de kracht van vrouwen tijdens de zwangerschap en baring. Ook het zelfstandig zijn en werken vind ik erg prettig. Hoe bijzonder is het om een kind geboren te zien worden. De afwisseling is ook helemaal goed, nooit weten wat de dag je brengt. Het is echt nooit saai.

Was dit iets wat je vroeger al graag wilde gaan doen later?

Vroeger had ik geen idee wat  ik ging doen, wilde eigenlijk helemaal niet naar school, ha,ha,ha. Waar ging het mis.

Ervaar je vooroordelen ten aan zien van je werk? 

Ja mensen denken dat je altijd met de feestmuts op loopt omdat er een baby is geboren, helaas weten we dat het ook wel eens niet goed gaat en wat voor een impact dat heeft.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Een werkdag is nooit gemiddeld, het is altijd weer een verrassing wie je gaat ontmoeten of wat er gaat gebeuren.

Hoe ga je om met moeilijke of zware momenten in je werk?

Moeilijke momenten bespreek ik met mijn collega’s maar ook thuis met mijn partner.

Wat is je mooiste ervaring binnen het vak?

Tja dat is lastig kiezen, toch denk ik wel dat het vooral het contact is met de cliënten. Of als iemand na een hele zware bevalling zegt: “Ach het viel best wel mee.”

Hoe wordt jouw karakter in één woord omschreven denk je?

opgeruimd

De vraag hierboven is natuurlijk gesteld aan de cliënten van Baren &zo! Annemieke wordt omschreven als…

De liefste – Met haar begint je leven goed – Zorgzaam – Duidelijk – Ondersteunend – Lief – Aardig – luistert door medeleven en een schatje – Geruststellend.


Dit was het interview met Annemieke! We hopen dat je het leuk vond om te lezen en dat je haar een beetje beter kent. Wil je graag in contact komen met Annemieke? Je kunt haar mailen op annemieke@barenenzo.nl