In deze rubriek vertellen vrouwen hun bevallingsverhaal. Deze keer is het de beurt aan Sophie. Zij beviel van haar prachtige zoon Jidde. Hieronder vertelt ze haar verhaal.

Thuis bevallen?

Voor de zwangerschap wilde ik absoluut niet thuis bevallen, in het ziekenhuis heb je pijnstilling en mocht er iets gebeuren dan ben je op de goede plek. Maar toen ik zwanger was groeide de nieuwsgierigheid naar een thuisbevalling. De kans op een ingreep is thuis minder groot en het idee dat je je kan bewegen in je eigen vertrouwde omgeving, zorgde ervoor dat ik het eigenlijk wel thuis wilde proberen. Dankzij een cursus hypnobirthing en de tip van Baren&zo om een GeboorteTENS te gebruiken had ik er vertrouwen in dat het goed zou gaan.

Lang leven de geboorte TENS!

Met 39+3 weken werd ik vroeg in de ochtend wakker van krampen die opkwamen, maar ook weer wegtrokken. Ik ging uit bed en een half uur later werd dit wel iets meer als kramp en voelde het als weeën. Om half 9 werden de weeën een stuk intenser en hebben we onze verloskundigenpraktijk gebeld. Martine had, samen met Laura (VIO), dienst en ze zouden een uurtje later langskomen. Totdat ze er waren heb ik, leunend op een douchestoel, de weeën opgevangen onder de douche. Om half 10 had ik 5 centimeter ontsluiting en heeft Laura (die mijn bevalling ging leiden) de geboortetens op mijn rug geplakt. Het was erg fijn om hiermee de rugweeën aan te kunnen.

Twee uur later trok ik het niet meer, de weeën kwamen zo ontzettend snel achter elkaar en ik kon niet meer tot rust komen tussen de weeën door. Gelukkig bleek toen dat ik op 9 centimeter ontsluiting zat! Onze slaapkamer werd omgetoverd tot bevallingsruimte en naviva kraamzorg werd gauw gebeld.

Op de baarkruk

Vooraf leek de baarkruk mij wel wat, dus had Martine deze meegenomen. Eenmaal op de baarkruk ging het ontzettend snel en werd onze kleine man Jidde om 13.56 uur geboren. Na de bevalling heb ik op ons eigen bed kunnen bijkomen met onze zoon op mijn borst, wat een heerlijk moment! Het was de thuisbevalling die ik voor ogen had en ik ben heel erg blij met hoe Laura (en Martine) mij door de bevalling heen heeft gecoacht!

Wil je nog een bevallingsverhaal lezen? Klik dan hier