Ellen van den Berg namens Massagepraktijk de Spiegeling vertelt: “Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Een bijzondere tijd, waarin je je kunt gaan verheugen en voorbereiden op de komst van je kindje. Ook is het een periode waarin je lijf de nodige veranderingen ondergaat. Vaak niet geheel zonder klachten, helaas.  Met name de schouders, rug, het bekken en de benen worden gedurende de zwangerschap steeds meer belast en door een stuiterende hormoonspiegel kun je je emotioneel ook een beetje wiebelig voelen. En met een tweede kindje op komst, heb ik wel een idee hoe dit kan zijn  :).

  • Je lichaam past zich aan en bereid zich voor

Deze periode ben jij als zwangere vrouw iets kwetsbaarder dan anders. Je hele hormoonhuishouding ligt overhoop, waardoor je je misschien niet helemaal als jezelf voelt. Je merkt ook dat je lichaam veranderd; je borsten worden wellicht groter en gevoeliger, je krijgt misschien wel een dikker wordende bos haar en dan is daar het onvermijdelijke moment dat je broeken niet meer dicht kunnen. Misschien ben je het eerste trimester wel heel erg moe en veel misselijk, maar het kan zijn dat jij een van die gelukkige vrouwen bent die niet zo veel last heeft van deze kwaaltjes. Hoe dan ook, jouw lichaam past zich aan, zodat je kindje in je buik de zorg krijgt wat het nodig heeft. Ook bereid het zich alvast voor op de bevalling.

  • Klachten

Iedere vrouw zal tijdens de zwangerschap merken dat er grote veranderingen plaatsvinden in het lichaam. Sowieso is de groei van je buik natuurlijk onvermijdelijk naarmate je kindj gedurende de 9 maanden zich ontwikkelt. Dit gaat niet ongemerkt aan je voorbij. Je baarmoeder zit met banden vast aan je bekken en groeit tijdens de zwangerschap met je mee. Door de groei komt er druk op de banden te staan en rekken ze uit, wat soms een zeurende en soms stekende pijn kan veroorzaken. Dit kan je vooral voelen rondom het schaambot en kan doortrekken naar je onderrug. Daarbij worden de banden en gewrichten in het bekken onder invloed van hormonen weker, zodat je kindje tijdens de bevalling soepel door het bekken naar buien kan. Ook kan het zijn dat je borsten meer volume krijgen en zwaarder worden. Hierdoor kun je meer last van je nek en schouders krijgen. Door de veranderende hormoonhuishouding, gewichtstoename, vasthouden van extra vocht en verandering van lichaamshouding kunnen veel vrouwen ook last krijgen van benen en de voeten.

  • Een ontspannen en blije mama

Je lichaam doet ontzettend zijn best tijdens de zwangerschapsperiode om zo goed mogelijk voor jou en je kindje te zorgen. En natuurlijk wil je weer op jouw beurt goed voor je lichaam zorgen. Gezond eten, beweging en ontspanning zal je lichaam ten goede komen. Tijdens een zwangerschapsmassage is er alle aandacht voor jou en kun je even de boel de boel laten en je ontspannen. Door de diepere ontspanning is het mogelijk om het contact met je kindje intenser te ervaren. Verharde spieren, die tijdens de zwangerschap extra hard moten werken, krijgen de aandacht die ze nodig hebben. In deze tijd verdien jij die extra aandacht en ontspanning! Hoe meer ontspannen jij bent, hoe ontspanner de zwangerschap zal verlopen: wat je kindje weer ten goede komt!

  • De zwangerschapsmassage

Voorafgaand de zwangerschapsmassage is er even de ruimte om aan te geven hoe het met je gaat en hoe je de zwangerschap tot zo ver ervaar. Ik vind persoonlijke aandacht erg belangrijk en mocht je specifieke klachten ervaren, dan kan ik hier rekening mee houden en indien nodig de gevoelige plekken van jouw lichaam nog meer aandacht geven. Omdat de meeste vrouwen het op een gegeven moment niet meer fijn vinden om op hun rug te liggen en de buikligging al helemaal onmogelijk is, wordt de massage in zijlig gegeven. Ik zorg er met kussens en handdoeken voor dat je lekker comfortabel ligt. De massage bied ik aan vanaf het moment dat je 12 weken zwanger bent. In principe kan er tot aan de bevalling gemasseerd worden, tenzij er complicaties zijn.

Gun jezelf of een andere mama ‘to be’ even alle ontspanning die een zwangere vrouw nodig heeft. Je lichaam is zo hard aan het werk voor jou en je kindje, geef het een beetje steun en een zwangerschapsmassage cadeau!

In samenwerking met massagepraktijk de Spiegeling  bieden wij jou daarom 10 % korting op een eerste zwangerschapsmassage, waarbij pijnlijke en kwetsbare plekken van je lichaam extra aandacht krijgen en jij je even helemaal kunt ontspannen, nu het nog kan :)

Normale tarieven: Zwangerschapsmassage 60 min. á € 55,- en  90 min. á € 82,50.

Ellen van den Berg, holistisch masseuse/massagetherapeut i.o.

massage@praktijkdespiegeling.nl
06-28105530

ellen-van-den-berg