Inmiddels is de mobiele telefoon niet meer weg te denken uit ons leven. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel een app die je helpt bij al je behoeften. Het is onze agenda en de krant, je motiverende sportmaatje of een corrigerende leraar. Natuurlijk is er op het gebied van zwangerschap en geboorte ook een heleboel te vinden. We gingen voor jullie op zoek en hebben de leukste gratis apps verzameld. Lees snel verder voor onze ‘big seven! ?. 

1 BabyName – find it together

De nieuwste manier voor jou en je partner om de perfecte babynaam te vinden voor jullie kindje. Waar je ook bent, connect met je partner en vindt op een leuke en makkelijke manier dé babynaam met deze Engelse app. Je swipet los van elkaar door babynamen. Als jullie samen een naam leuk vinden, en allebei naar rechts hebben geveegd, dan heb je een match. Deze wordt automatisch aan je favorietenlijstje toegevoegd, die kun je dan niet meer vergeten. Er staan 30.000 namen in de generator, inclusief de betekenis en de oorsprong. Hoe leuk is dat! #BabynamenTinder. Liever een Nederlandse app? Zwitsal heeft er een gemaakt.

2 App voor muziek in je zwangerschap

Deze app zegt dat ze stress bij moeder en kind kunnen verminderen, omdat ze een grote verzameling klassieke muziekstukken hebben! Deze app is geschikt voor jou als je rust wilt en als je van klassieke muziek houdt. Vanaf 10 weken is het gehoor van je kindje af. Luister je als zwangere naar (klassieke) muziek, dan heeft dit een positief effect op de ontwikkeling van je kindje. Uit onderzoek blijkt er zelfs een verband te zijn tussen muziek luisteren in de zwangerschap en een wiskunde knobbel hebben. Doe je kindje een plezier en luister nu al naar muziek. Zelf praten of zingen tegen de buik helpt ook, het is een mooie manier om contact te maken.

3 Baby Story – pics editor app

Deze app laat je al je zwangerschap- en babyfoto’s personaliseren! Pimp je foto’s met de verschillende categorieën stickers die je kunt toevoegen aan je afbeelding. Kleuren kun je aanpassen, net als zelf teksten invoegen. Zelfs het lettertype is te kiezen. Tip: maak wekelijks een originele buikfoto met deze app. Bewerk de foto’s en bewaar ze in een klein fotoboekje, een super leuk aandenken aan deze bijzondere tijd.

4 Tuurlijk schatje

Een hilarische app in de zwangerschap, maar dan speciaal voor mannen! 295 korte verhalen (met een clou, ja) voor elke dag van de zwangerschap een. Actuele thema’s, tips en anekdotes. Altijd met humor en geschreven met testosteron waar ook vrouwen van smullen. De positieve beoordelingen vliegen je om de oren: “Alles wat je moet weten, maar dan zonder de zijige meuk” en “precies de energie en taal die wij mannen nodig hebben!”.

5 BewustZwanger

Deze app bereidt jou en je partner voor op het ouderschap en de band met je kindje. Het is een zwangerschapscursus maar dan in een app, speciaal gemaakt door psychologen van BabyKennis.nl. Je leert zelf nadenken over thema’s die belangrijk zijn, zoals communicatie met je baby.

 

6 GezondGroeien (tijdens en na je zwangerschap)

We krijgen geregeld vragen van jullie over voeding in je zwangerschap. We maken eigenlijk altijd gebruik van de kennis van het Voedingscentrum. Er is nu een app gelanceerd vol tips, tricks, weetjes en recepten. Zo heb je altijd en overal antwoord op je vragen. Tip: vul de uitgerekende datum in en krijg weetjes toegestuurd specifiek aangepast aan jouw zwangerschapsduur en situatie. Superleuke app om de groei en ontwikkeling van het kindje in je buik te volgen.

7 Ouders van Nu app

Zoals de naam al verklapt hoort deze app bij het gelijknamige platform. Ouders van Nu geeft in deze app toegankelijke informatie over allerlei onderwerpen rondom baby’s en geboorte. Ze hebben zelfs een forum opgericht, zodat je andere zwangeren kan opzoeken om te blijven kletsen. Tip: je kan een zwanger- en babybox cadeau krijgen.

 

Dit was ons lijstje met leuke apps. Heb je nog andere tips, dan horen we dat graag. Hoewel een app natuurlijk niet een expert vervangt, kan het je wel ondersteunen en rust geven. Natuurlijk is zwanger zijn soms spannend en heb je misschien twijfels of onzekerheden. Bel ons gerust als je vragen hebt, of stuur een berichtje via de contactpagina.


Ook interessant

Blog over de weg naar ouderschap. Wie ben jij als ouder?