Ieder jaar op de 2e  zondag in december is er sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Op dinsdag 15 december, ter gelegenheid van wereldlichtjesdag, is er een gratis live en online schrijfworkshop voor ouders die afgelopen jaar te maken kregen met het verlies van hun baby. De live workshop vind plaats in een sfeervol huisje in de buurt van Apeldoorn en biedt plaats aan 3 personen. Het begint om 15.00 uur en zal rond 16.30 uur na het aansteken van de lichtjes op het pad afgelopen zijn.

In de avond kunnen ouders dezelfde workshop meeschrijven van 20.00 tot 21.00 uur via ZOOM.

Meer informatie vind je op www.rouwrondomgeboorte.nl

Mail voor vragen of aanmelden naar info@rouwrondomgeboorte.nl

Herinneringsharten

Iedereen die betrokken wil zijn en zijn/haar of een kind wil gedenken kan een herinneringshart (Hart) uitprinten en deze  beschrijven met een persoonlijke gedachte of herinnering.

Wanneer men deze voor 10 december opstuurt aan:
WereldLichtjesDag
Watermanstraat 50
7324 AK Apeldoorn


dan zorgt de organisatie dat ze een plekje krijgen in de WereldLichtjesDag-boom in park Berg en Bos te Apeldoorn waar deze harten tot na de Kerst blijven hangen, zodat iedereen een kans heeft om het te gaan bekijken.