Via deze rubriek willen we je laten kennismaken met de mensen binnen Verloskundigenpraktijk Baren &zo. Zo kun je voorafgaand aan de controles op de praktijk alvast kennismaken met jouw verloskundigen en de assistentes. Vandaag is het woord aan Ingrid Kiezebrink.

Wie ben je en wat doe je in de praktijk?

Ik ben verloskundige in de praktijk. Daarnaast ben ik samen met Marlies en Annemieke eigenaar van de praktijk.

Wat voor school/werkachtergrond heb je?

Ik ben begonnen op de Mavo, daarna naar de Havo en toen de Opleiding Verloskunde in Kerkrade gedaan.

Wanneer en hoe kwam je bij Baren &zo terecht?

Ik ben in 1998 begonnen in Deventer, toen nog met verloskundige Wilma Bults. Zij was soliste en zocht versterking. Via, via hoorde ik dat zij nog iemand zocht en ging ik op gesprek. Dit klikte zo goed dat ik eigenlijk dezelfde dag nog wilde bellen dat ik de baan graag zou willen hebben, maar heb toch nog 2 dagen netjes gewacht.

Wat maakt dit werk voor jou zo interessant en leuk?

Je bouwt in een paar maanden tijd een band op met de aanstaande ouders en leeft samen naar de geboorte van hun kind. Na bijna 21 jaar blijft dat echt nog steeds een heel bijzonder moment.

Verloskunde is een dynamisch vak, wat niet alleen begeleiden van aanstaande ouders inhoudt, maar achter de schermen ook veel aandacht vraagt. Een gezonde moeder en een gezond kind door intensief samen te werken met collega verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen, kraamverzorgenden en jeugdverpleegkundigen is voor mij de mooiste beloning!

Was dit iets wat je vroeger al graag wilde gaan doen later?

Vroeger wilde ik graag kraamverzorgster worden, maar toen mijn moeder vertelde dat je dan ook moest afwassen (als kind zijnde probeerde ik daar altijd onder uit te komen…) besloot ik om kraamverpleegkundige te worden. Echter mijn schoonzus (was destijds kraamverzorgster) vertelde mij over het beroep verloskundige. Toen ik me daarin begon te verdiepen was er geen weg terug!

Ervaar je vooroordelen ten aan zien van je werk? 

Nee, over het algemeen vinden mensen het een heel mooi beroep. Wel vragen mensen vaak aan me als ik een 24 uurs dienst heb of ik het wel vol hou, zo lang wakker blijven…?! (Maar als het rustig is, lig ik gewoon thuis te slapen….)

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Dat ligt eraan of ik spreekuur heb of dienst. Bij een spreekuur begin ik de dag rond 08:00 op de praktijk. Ik kijk dan eerst of ik iets voor de dienstdoende moet doen en bel dan vaak uitslagen door aan cliënten.

Aan het einde van het spreekuur doe ik nog wat administratie wat is blijven liggen. Bij een dienst begin ik met kraamvisites en probeer ik tussen de middag te lunchen op de praktijk, maar dat is afhankelijk hoe de dag verloopt.

Hoe ga je om met moeilijke of zware momenten in je werk?

Dan val ik terug op mijn collega’s. Zij begrijpen precies hoe het is en aan een half woord heb je genoeg.

Wat is je mooiste ervaring binnen het vak?

Door mijn werk ontmoet ik zoveel leuke, grappige en lieve mensen dat ieder moment een mooie ervaring is. Nog heel even en dan komt de er een tijd dat ik de kinderen haal van degene die ik zelf op de wereld heb gezet! Hoe bijzonder zal dat zijn!!!

Hoe wordt jouw karakter in één woord omschreven denk je?

Spontaan

De vraag hierboven is natuurlijk gesteld aan de cliënten van Baren &zo! Ingrid wordt omschreven als:

Spontaan – sportief – blij – leuk mens – houdt van haar werk – vol energie – doorpakkend als het moet én nodig is – lief – aardig – meelevend – relativeert indien nodig – zit vol tips en adviezen – kundig


Dit was het interview met Ingrid! We hopen dat je het leuk vond om te lezen en dat je haar een beetje beter hebt leren kennen. Wil je graag in contact komen met Ingrid? Je kunt haar mailen op ingrid@barenenzo.nl