Vroeger werden er alleen maar wasbare luiers gebruikt. Met de komst van de wegwerp luiers is dit erg veranderd. Maar tegenwoordig komen de wasbare luiers steeds meer terug. Bijvoorbeeld deze moderne exemplaren van Happy Naps! De luiers zijn beter voor de billetjes, je kan er minimaal €500,- mee besparen en daarnaast is het veel beter voor het milieu. Benieuwd? Lees snel verder!

Terug naar die goede oude tijd

Tegenwoordig krijgen 50% van alle baby’s luieruitslag, hoewel voor de jaren 50 (toen wegwerpluiers nog niet bestonden), luieruitslag voorkwam bij maar 7% van alle baby’s. De reden waarom wasbare luiers minder luieruitslag veroorzaken kan zomaar eens te maken hebben met de chemicaliën die in wegwerpluiers zitten wat de huid uitdroogt en overgevoelig maakt. De inleggers in de luiers van Happy Naps zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen, zoals: bamboe, hennep en biologisch katoen. Aangezien natuurlijk materiaal enorm veel vocht vasthoudt (en dus erg nat wordt), is de binnenkant van de luiers voorzien van een super zachte microfleece. Zo worden de billetjes op een natuurlijke wijze drooggehouden en is de kans op uitslag erg klein. 

Sneller zindelijk!

De afgelopen 50 jaar is de gemiddelde leeftijd dat kindjes zindelijk zijn van 18 maanden naar 36 maanden gegaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat het aantal luiers dat een kindje gebruikt ook verdubbeld is. Een kindje draagt zo’n 2000 luiers per jaar… Je kan wel uitrekenen hoeveel extra afval dit betekent! De chemicaliën in wegwerpluiers houden de billetjes zo droog, dat kindjes niets voelen van hun plasjes. In Happy Naps voelt jouw kindje wanneer het geplast heeft, zonder te lang met natte billen rond te “lopen”. Dit resulteert erin dat jouw kindje een half jaar eerder zindelijk kan zijn! 

Goed voor je portemonnee

Een baby draagt ongeveer zeven luiers per dag en 2555 luiers in alleen het eerste levensjaar. In het tweede levensjaar worden het gemiddeld vijf luiers per dag en 1825 luiers in een jaar en in het derde jaar gemiddeld vier luiers per dag en 1460 luiers in een jaar. Dit zou betekenen dat je minimaal €1056 uit zal geven aan wegwerpluiers. 

Een Happy Naps fulltime pakket kost €550 en met een juist onderhoud kan je daar zeker drie jaar lang mee vooruit. Het is een eenmalige investering waardoor je uiteindelijk minimaal €506 bespaart per kindje. Mocht je meer kindjes wensen dan kan het voordeel zelfs verdrievoudigen!

Yes! Minder afval!

Een kindje verbruikt zo een 6000 wegwerpluiers die er wel 500 jaar over kunnen doen om af te breken. Als je fulltime Happy Naps gebruikt zal je in totaal maar 24 luiers nodig hebben. Je zal hiermee 260kg aan wegwerpluier afval per jaar besparen. En dan hebben we het nog niet eens over alle vervuiling door de productie van de wegwerp luiers…. Zelfs het aantal extra wasjes is daar niets bij!

En dan zien ze er ook nog eens geweldig leuk uit!

Het was lastig kiezen, maar zie hieronder onze lievelingsprintjes. Die met de palmboompjes is een wasbare zwemluier, die verkopen ze er ook! 

Klik hier om onze lievelingsprintjes te zien.


Wie weet ben jij helemaal overtuigd en wil je gelijk overstappen naar deze wasbare luiers! Houd dan onze Facebook goed in de gaten want wij mogen een super mooi pakket weggeven in samenwerking met Happy Naps!