“De eerste veertig dagen na de bevalling beïnvloeden de volgende veertig jaar van je leven”

Ik ben gestart met mijn praktijk als kraam- en couveusedoula. Ik bied ouders ondersteuning die het nodig hebben. Ik kom als de kraamzorg weg is en je nog handen, kennis en aandacht voor jezelf & de baby wilt.

Acht jaar geleden werd ik moeder van een te vroeg geboren baby van 26 weken. Deze intensieve tijd stond in teken van mijn zoon die aan het overleven was. Hij kreeg zorg, liefde en warmte. Wij, als ouders, beleefden het als een bubbel, een klein wereldje maar met volle aandacht voor onze baby. 
Na drie maanden in het ziekenhuis konden we eindelijk naar huis, met een zuurstoftank maar zonder kraamzorg. Vlaggetjes waren opgehangen door familie en vrienden om dit prachtige moment te vieren. Tegelijkertijd waren we moe. Een vermoeidheid die iedere ouder kent van deze nieuwe fase, we waren ouders geworden en dat betekent weinig slaap, een ritme vinden, leren kennen van onze zoon. Maar ook mijn hormonen, en (borst)voeding perikelen, het normale dagelijks leven oppakken.


Wij hadden geen kraamzorg meer thuis. Dus zijn we met volle kracht vooruit gegaan en stonden we nog steeds in de ‘overlevingsmodus’. Maar juist de start thuis heeft rust, aandacht en warmte nodig. Dan zorg je goed voor jezelf en dus voor de baby. Jouw rust en ontspanning, zeker in de eerste periode heeft invloed op je gezin.

Wat is  je plan en wens als je thuiskomt, kennis over ontwikkeling (te vroeg geboren) baby, hoe ga je om met het huilen van een baby, hoe ontspant jouw baby en jij; hoe verminder je stress bij je kindje en ook hoe gaan we om met het schuldgevoel; hoe richt je je nieuwe leven in met werk & je gezin?

malou-_DSC9999-1.jpg


Als kraamdoula kan ik een helpende hand zijn en meedenken, zodat je deze mooie en intense tijd kan ervaren.Ik heb jaren gewerkt als gezinsbehandelaar in de kinder-en jeugdpsychiatrie, ik heb gezinnen ondersteund in het proces waarin ouders en kind vastliepen. Mijn kennis over kinderen en het systemisch werken wilde ik combineren en mijn passie volgen. Daarom ben ik nu opgeleid als kraamdoula en heb ik in het ziekenhuis training gehad voor de allerkleinsten, met kennis en praktische tools.

Mijn wens is dat er voor het hele gezin aandacht, zorg en liefde is. Zodat er meer balans is, minder stress en meer genieten. Dat is ten goede voor de ontwikkeling van het kindje en onze toekomst.


Ook maak ik kraampakketjes voor de vroeggeboren kindjes, leuk om cadeau te geven.

malou-_DSC9914.jpg
Een lief en leuk kraamcadeautje voor de baby. Een doek om de allerkleinste veilig te laten voelen. Groot genoeg om te vouwen voor een lekker nestje en wasbaar op 60 graden. Of mini-vlaggetjes om de geboorte te vieren,  voor de couveuse of omdat het schattig is.

Vlaggetjes of doek voor €14,95
Een kraampakketje voor € 29,95Mijn naam is Malou de Leeuw en ik woon met mijn man en twee jonge kinderen in Deventer. 

Kijk op www.liefkleinbegin.nl of neem contact op: 06-35605700.