Hallo allemaal!

Ik ben Melanie van der Harst en ik ben een derdejaars verloskundige in opleiding. In de periode van 13 maart tot en met 23 april loop ik stage bij verloskundige praktijk Baren & Zo. Ik heb heel veel zin in deze weken. Het eerste halve schooljaar heb ik mijn minor periode gehad. Hierin ben ik even niet bezig geweest met verloskunde, maar ik kan niet wachten om nu weer te beginnen.

Als ik terug denk aan vroeger was ik eigenlijk altijd al wel geïnteresseerd in zwangerschappen en bevallingen. Toch heb ik lang niet geweten wat ik wilde gaan doen voor opleiding. Na een open dag van de Hogeschool Rotterdam wist ik het zeker. Dit is het beroep dat ik wil uitvoeren. Ik vind het prachtig dat ik vrouwen (en hun partners) door deze bijzondere periode in hun leven heen mag helpen.

Normaal gesproken werkte ik naast mijn opleiding, maar tijdens mijn minor heb ik in het buitenland gezeten. Ik heb vier prachtige maanden in Nieuw-Zeeland doorgebracht. Hier heb ik veel avonturen mogen bevelen. Hierdoor heb ik echter wel mijn baantjes op moeten zeggen. Tijdens stages wil ik vaak toch niet werken. Dan kan ik mij namelijk goed op stage focussen. Dat komt nu dus goed uit.

Sinds 2020 (het begin van de corona) ben ik begonnen met naailessen. Dat heeft jammer genoeg even stilgelegen (door corona), maar ik vind het super leuk om soms even creatief bezig te zijn. Ik ben er alleen nog niet heel erg goed in, maar daar zijn de lessen voor toch? Voor de rest probeer ik minimaal drie keer in de week naar de sportschool te gaan. En als ik echt even vrij heb, vind ik het heerlijk om op de bank een serie te kijken.

Hopelijk hebben jullie mij zo een beetje leren kennen en kunnen we er samen een mooie en leerzame periode van maken!