Deventer, 13 maart 2020

Beste zwangere in Deventer en omstreken,

In verband met de gisteren aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus willen wij jullie vragen om bij (lichte) griepverschijnselen, verhoging/koorts of verkoudheid niet naar de praktijk te komen maar telefonisch contact met ons op te nemen. Wij kijken dan samen met jullie naar de juiste oplossing.

Indien kinderen dezelfde klachten hebben, gelieve ze niet mee te nemen.

We verzoeken jullie tijdelijk geen familie of vrienden mee te nemen tijdens de controles. Indien mogelijk kinderen zoveel mogelijk thuis te laten, als ze klachten hebben dus zeker.

Tijdens de controles op de praktijk geven we jullie de komende tijd ook geen hand. De kraambedden zullen wij in Deventer en omstreken zoveel mogelijk telefonische proberen te doen en komen alleen langs indien medische noodzakelijks. Dit in overleg met jullie en de kraamzorg.

Achter de schermen nemen wij de nodige voorzorgsmaatregelen en volgen hierbij nauwgezet de adviezen van het RIVM, de GGD en ROAZ.

Wij worden door het Deventer Ziekenhuis goed up to date gehouden. Er liggen draaiboeken klaar indien zorgverleners ziek worden, zodat zorg gewaarborgd blijft. Maar ook protocollen indien een zwangere of bevallende vrouw verdacht wordt van besmetting of bij bewezen besmetting.

Wil je bevallen in het ziekenhuis? Dat is tot op heden geen probleem.

Hierbij gelden momenteel wel de volgende regels:

  • Tijdens de bevalling in het ziekenhuis mag er 1 persoon (partner/begeleider) aanwezig zijn.
  • Bij een poliklinische bevalling wordt jullie gevraagd het bezoek pas thuis te ontvangen en niet op de kraamafdeling.
  • Er mogen geen kinderen en geen kraambezoek komen op de kraamafdeling.
  • Mocht de zorg overgenomen moeten worden door de gynaecoloog, dan willen we weten of je als zwangere of als partner luchtwegklachten hebt en/of in een risicogebied bent geweest en/of contact hebt gehad met een COVID 19 patiënt. Meld het ons als dat het geval is.
  • Ben je klinische bevallen dan vragen wij jullie het bezoek tot het minimum te beperken en dit in overleg te plannen met de verpleegkundige van de afdeling.

Wij hopen op jullie begrip en medewerking. Ook wijzelf houden onze eigen gezondheid goed in de gaten. Op deze manier zorgen we voor elkaar!

Vriendelijke groet,

Verloskundigen Coöperatie Deventer en Omstreken (VCDO),

Verloskundigenpraktijken Anno, Baren & zo, De Eiber en De Kuipook interessant:

  • brief over coronavirus van Geboortezorg Salland van 14 maart 2020