Deventer, 16 maart 2020

Beste allemaal,

Vandaag was de eerste dag spreekuur voor Ingrid en de dienst voor Annemieke volgens het nieuwe schema. Het is vreemd om ineens je werkzaamheden om te gooien, maar we hebben er het volste vertrouwen in dat dit de enige juiste manier is op dit moment.

Toch willen we een aantal aandachtspunten (opnieuw) met je delen:

  • Voorafgaand aan je controle word je de komende periode door de verloskundige gebeld. Zij zal je vertellen of je kan komen, of dat het consult telefonisch zal zijn. Je hoeft de praktijk dus niet te bellen om te vragen of je gebeld wordt door de verloskundige. Het antwoord is: ja. We nemen contact met jou op.
  • Als het consult op de praktijk is, dan is het de bedoeling dat je alleen komt. We merkten vandaag dat dit niet door iedereen serieus wordt genomen. Dit is een kwalijke zaak. Daarom nogmaals: je partner, je kinderen, je moeder, je zus, of een ander familielid mag je NIET meenemen. Alleen op deze manier kunnen we de verspreiding van het virus terugdringen, én elkaars veiligheid serieus nemen.
  • Ook bij Fetura zijn momenteel geen partners/begeleiders/familie welkom. Je kunt bijv. beeldbellen via FaceTime.
  • We hebben alle zwangeren uit onze praktijk een mail gestuurd. Kijk daarom ook in je spambox. Heb je de mail niet ontvangen, laat het ons dan weten.
  • De telefoon stond vandaag roodgloeiend. We begrijpen dat jullie vragen hebben over deze zorgelijke situatie. Om jullie zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben we een aantal verzoeken.

1: stel je vragen via info@barenenzo.nl, we zitten de hele dag klaar om je zo snel mogelijk te antwoorden. Ook verzoeken voor zwangerschapsverklaringen, verwijsbrieven en echoformulieren kun je ons mailen.

2: de assistente is de hele dag te bereiken op 0570-650591. Bel alsjeblieft alleen het spoednummer voor dringende vragen die niet kunnen wachten, zoals bevallingen, bloedverlies of andere spoed. Zo blijft deze lijn bereikbaar.

3: Voor benodigdheden voor tijdens je bevalling (uitzetlijst), klik hier.

4: Ben je (bijna) 22 weken zwanger en wil je weten of je de kinkhoestvaccinatie wel kunt halen? Ja dit kan. Je kunt zelf je afspraak plannen via deze link. 24 maart en 9 april zijn de volgende data.

5: Ben je er net achter gekomen dat je zwanger bent? Gefeliciteerd, je kunt je aanmelden via het formulier op onze website. We nemen daarna zsm contact met je op. De eerste afspraak zal momenteel telefonisch zijn.

Het is een uitzonderlijke situatie, dat begrijpen we echt. We zijn achter de schermen druk bezig, dus we hopen op jullie begrip als het soms iets langer duurt dan gemiddeld voordat je een reactie krijgt.

Liefs, team Baren &zo


Ook interessant:

  • Lees de brief namens Geboortezorg Salland van 14 maart 2020
  • Bekijk onze algemene veelgestelde vragen pagina (FAQ).